Mindful i børnehøjde

Som certificeret Mindful børnepasser stilles jeg ofte spørgsmålet:

 

Hvorfor er Mindfulness til børn så vigtig?

 

Mindfulness til børn er vigtigt, fordi det giver dem et pusterum i en ellers hektisk hverdag. Mindfulness kan give dem mere fokus på deres eget jeg, skabe kontakten med dem selv og deres sind. De bliver opmærksom på deres egne og andres følelser. Får mere tro på sig selv, ro og overskud til fordybelse. Mindfulness øger Fokus, koncentration, åbenhed og tillid til sig selv og andre.

Børnene hviler mere i dem selv og er meget opmærksomme på deres følelser og siger jeg er ked af det, men det er ok og jeg er ok

 

Jeg er blevet meget mere bevidst om at være sammen med dem i nuet og er derfor mere nysgerrig på deres egne initiativer og gør mig meget mere umage for at SE, HØRE OG MÆRKE hvert enkelt barn, lige nu her hvor barnet er. At jeg viser dem, at jeg vil dem. Det giver roligere og gladere børn, der hviler i sig selv.

 

Jeg har valgt at bruge både bodyscan (en til en) og børneyoga samt daglige meditationer.

Både børnene og jeg er særlig glad for øjenkontakt og det ender altid ud med et mega smil og en kæmpe krammer.

Efter jeg har indraget mindfull i pasningsordningen er børnene imellem helt klart blevet mere rolige, vi er i kontakt med vores følelser og de mest sproglige kommer selv og siger .. Jeg føler jeg er ked af det… jeg føler mig glad.

 

Børn der har turneret rundt fra legetøj til legetøj uden leg, leger nu med ro og fordybelse, og de store indbyder selv de små til at være med.

 

Når børnene forsøger at tale til/med hinanden søger de øjenkontakt og når de gør det opnår de en positiv kontakt, i stedet før(inden vi begyndte at arbejde mindfulness) endte de ofte i konflikt.

 

Der udover arbejder jeg bevidst ud fra det bevidste nærvær og beginers mind, da jeg oplever en stor effekt med dem.

 

Så for mig handler det om at holde fokus på børnenes initiativer, positive intentioner og styrker. Når jeg har fokus på det støtter jeg børnenes udvikling af selvforståelse og et godt selvværd. Når jeg lader børnene følge deres egne ambitioner og initiativer, oplever jeg at de lærer mere af deres udfordringer og gør deres egne erfaringer.

 

Børnene forbliver de unikke enkelte individer de er hver især med accept på at de er perfekte lige som de er, og vi er alle forenet i en samlet "familie" med accept og respekt for forskelligheder.